Maatregelen Coronavirus

Beste patiënt,

 

Goed nieuws! Gisteravond hebben wij van premier Rutte en de mondzorgkoepels gehoord dat wij weer open mogen voor reguliere mondzorg.

 

De afgelopen weken hebben wij gebruikt om duidelijkheid te krijgen over de impact van het virus en de gewenste maatregelen voor onze praktijken. Nu dit duidelijk is, gaan we de praktijk – op aangeven van het kabinet- weer open stellen voor reguliere mondzorg.

 

Veilige omgeving

Als tandheelkundige professionals zijn wij opgeleid om te werken met mensen die een infectie hebben. Dat betekent dat wij van nature gewend zijn aan strenge maatregelen op het gebied van veiligheid en hygiëne. Die maatregelen hebben wij in het licht van de Corona-crisis zelfs nog verder aangescherpt, zodat je veilig kunt plaatsnemen in de behandelstoel.

 

Wij zullen beperkt open gaan voor reguliere patiëntenzorg. Het beleid dat we volgen is dat we alleen mensen in de praktijk toelaten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn. Wij nemen contact met je op om een afspraak te maken en zullen je een aantal vragen stellen. Mocht er de komende tijd iets wijzigen in jouw gezondheid en je op één van de volgende vragen ‘ja’ antwoordt dan verzoeken wij je om jouw afspraak kosteloos te annuleren.

 

 • Heb je nu corona?
 • Heb je nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
 • Ben je genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
 • Heb je één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38⁰C)?
 • Heb je huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?
 • Ben je in thuisisolatie?
 • Woon je in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

 

Omdat handhygiëne bij deze virusuitbraak een belangrijk bron van besmetting blijkt te zijn, zullen wij u bij betreden van de praktijk vragen uw handen te wassen met water en zeep of te desinfecteren met handalcohol. We verzoeken u daarna uw gezicht en zaken zoals mobiele telefoons niet meer aan te raken. In de wachtruimte en bij het maken van afspraken proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren die door de Rijksoverheid wordt geadviseerd.

 

Nog wat extra aanwijzingen:

 • Poets van te voren thuis uitgebreid je tanden.
 • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen, maar maximaal 5 minuten van te voren.
 • Om die reden vragen wij je zoveel mogelijk alleen te komen, indien strikt noodzakelijk, en bij kinderen tot 12 jaar, mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen.
 • Wij vragen iedereen bij binnenkomst of we de temperatuur mogen meten.
 • Wij respecteren de 1,5 meter grens in onze praktijken, onder meer met een aangegeven looproute en een beperkt aantal patiënten in de wachtkamer.
 • Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk.

 

Wij zullen je ontvangen met een glimlach maar de hand niet schudden.

Voor sommige behandelingen zullen we je 1 minuut laten spoelen.

In de behandelkamer houden we ons aan de Richtlijn Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken en hebben we aanvullende hygiënemaatregelen genomen.

 

Wanneer iedereen zich aan deze regels houdt, kunnen wij zowel voor jou als voor onze medewerkers de veiligheid garanderen. Uitstel van behandeling is niet goed voor de mondgezondheid, dus laten wij er samen aan werken om die weer voor iedereen mogelijk te maken.

 

Met dank voor je begrip, en graag tot ziens in de praktijk!

 

Het team van Stichting Jeugdtandzorg West.

 

Publicatiedatum: 16-03-2020


« Terug naar het overzicht